WK ALWEER EEN WEEK ACHTER DE RUG!

By 12 september 2016 Geen categorie No Comments

img_0330

Ondertussen is het een week geleden dat wij onze laatste wedstrijd hebben gespeeld op het WK in Syracusa. We zijn weer gewend geraakt aan onze normale levens, inclusief school/universiteit en bijbaantjes, en daarnaast allemaal nog de laatste trainingen aan het doen voor het NK volgend weekend in Helmond waaraan we deelnemen met onze clubteams. Het is dus hoog tijd om nu in alle rust nog even terug te kijken op het WK.

We begonnen dinsdag en woensdag in een zware poule, ondanks dat zijn we goed begonnen aan het toernooi en hebben we in elke wedstrijd gevochten en geknokt waardoor de tegenpartij het moeilijk heeft gehad.

img_0355

Door onze winst op Singapore eindigde we als 4e in de poule met als gevolg allerlei leuke en aan elkaar gewaagde wedstrijden op donderdag en vrijdag. Tegen Iran is het bijvoorbeeld lang spannend geweest. Vaak stonden we een punt achter, soms zelfs twee punten. Maar na 20 minuten speeltijd hadden wij met een score van 8-7 juist een punt voorsprong, de eerste winst in deze nieuwe poule was behaald.

img_0353De wedstrijden tegen Ierland en Singapore werden relatief gezien makkelijker gewonnen, maar we hebben er zeker wel ons best voor moeten doen. Als laatste poulewedstrijd was er nog de thriller tegen Italië, het thuisland en daardoor de favoriete winnaar van deze wedstrijd. Al onze uitslagen waren vergelijkbaar met die van Italië, maar wij hadden gewonnen van Iran en zij hadden daartegen gelijk gespeeld. Hierdoor was voor ons gelijkspel genoeg om door te gaan naar de extra wedstrijd op zaterdag, de wedstrijd om de zesde plek. Met nog anderhalve minuut te spelen stonden we 4-2 achter. Er echt in geloven deden we niet meer, maar desondanks gaven we niet op. Met onze 5-uit gaven we genoeg druk om de bal te veroveren en te scoren, 4-3 op het scorebord. De Italianen voelde de druk en gingen overtredingen maken. Zelfs zo erg dat we in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een penalty kregen, de ideale kans om er gelijkspel van te maken, en dit hebben we dan ook gedaan. img_0354

De zesde plek was nog in zicht! Zaterdag eind van de middag was het dan zover. Canada was onze laatste tegenstander van het WK en helaas voor ons op dat moment een iets te sterke tegenstander. Toch hebben we onze vechtlust ook in deze wedstrijd nog laten zien, na een achterstand van 4-0 hebben we zelf toch nog twee keer gescoord. Gezien alle mooie acties en wedstrijden die we hebben laten zien zijn we blij met onze 7e plek!

 

We willen natuurlijk al onze sponsoren bedanken. Daarnaast een extra bedankje aan het Watersportverbond voor het mogelijk maken van onze sport, Dpp-Dynamic voor het leveren van onze helmen en Stip Stencilwerk voor het keer op keer maken van onze nummertjes. Maar bovenal bedanken we onze supporters. Syracusa ligt niet om de hoek, maar wat waren er elke wedstrijd weer veel Nederlandse supporters voor ons aan het juichen, springen en klappen. Zo indrukwekkend en gaaf om mee te maken. Jullie gaven ons elke keer weer een energieboost die we nodig hadden. Dank jullie wel!